Dispensar nou în satul Opatiţa



Punerea în funcţiune a cabinetului asigură celor 600 de locuitori servicii de sănătate de calitate.

Noul dispensar a fost inaugurat în prezenţa primarului Petru Roman, a deputatului Gheorghe Ciobanu, a consilierilor locali şi a reprezentanţilor de la Prefectura judeţului Timiş. De asemenea la eveniment au participat reprezentanţi ai Comitetului de Iniţiativă pentru Rromi. Renovarea cabinetului şi dotarea lui cu mobilier şi aparatură performantă (inclusiv electrocardiograf, instrumentar medical şi sterilizator) a fost posibilă datorită unei cereri de finanţare scrisă de către angajaţii primăriei Deta. Proiectul "Sănătatea e bunul cel mai de pret" a adus bani europeni la Opatiţa prin intermediul Programului Phare 2006. "Sănătatea este o prioritate a mandatului meu, iar dispensarul inaugurat reprezintă doar un pas, urmând ca pe viitor să investim în sistemul de sănătate din oraşul Deta" declară primarul Petru Roman. Bugetul proiectului prin care a fost refăcut dispensarul s-a ridicat de 54.000 euro dintre care 48.000 euro din partea Uniunii Europene şi 6.000 euro din partea Primăriei Deta. Deputatul Gheorghe Ciobanu, prezent la inaugurare, şi-a adus aminte că la sfârşitul anului trecut s-a implicat personal în rezolvarea unui caz medical. "Eram în campanie electorală şi după o zi grea de deplasări în colegiu, am aflat seara târziu, că un tânăr din Opatiţa are nevoie de un transplant. Am venit atunci personal şi am ajutat familia copilului, care din fericire a fost salvat. Mă bucur că, acum, locuitorii din Opatiţa au un dispensar nou în care pot fi consultaţi în condiţii civilizate" ne-a spus deputatul Gheorghe Ciobanu.


În momentul de faţă, în cadrul dispensarului funcţionează cabinetul medical al doamnei doctor Adela Mateş. Medicii de familie care doresc să îşi desfăşoare activitatea în cadrul noului dispensar pot primi un spaţiu adecvat în care să îşi trateze pacienţii. Programul de consultaţii va fi stabilit în viitorul apropiat de către medicii de familie.

„Ne dorim ca în cel mai scurt timp să putem transforma Ştrandul Termal într-un loc de agrement modern şi atractiv”

Odată cu venirea verii, mersul la Ştrandul Termal devine un obicei pentru mulţi locuitori ai oraşului, aflaţi în căutarea unui loc de relaxare, chiar dacă ştrandul nu îndeplineşte standardele europene.

Ca în fiecare an, Ştrandul Termal din oraşul Deta şi-a deschis porţile publicului de toate vârstele. Pentru cei care doresc să-şi petreacă timpul liber în zilele toride de vară, acesta reprezintă un loc bun de agrement, însă condiţiile nu sunt la nivelul aşteptărilor. Din păcate, clienţii ştrandului au constatat pe propria lor piele că cele mai multe condiţii de funcţionare sunt ignorate sau respectate doar parţial. Primăria nu a rămas nepăsătoare în faţa situaţiei existente şi a intentat acţiune judecătorească pentru evacuarea societăţii comerciale Agromec S.A. Jebel, concesionarului Ştrandului Termal, însă până la această dată nu a fost pronunţată o hotărâre judecătorească irevocabilă. „Ne dorim ca în cel mai scurt timp să putem transforma acest loc de agrement într-unul modern şi atractiv, pentru ca toţi cetăţenii să se bucure de beneficiile apei termale” ne-a spus primarul Petru Roman. În cursul acestui an, Consiliul local al oraşului Deta a alocat din bugetul local suma de 115.000 lei pentru realizarea lucrării de înlocuire a 1000 ml conductă de apă termală, lucrare ce a fost executată la începutul acestei veri. În plus, a intabulat sonda de captare a apei termale situată la marginea şoselei spre localitatea Banloc, reglementând astfel situaţia juridică a acesteia. De asemenea, s-au făcut demersuri pentru accesarea fondurilor europene pentru amenajarea şi modernizarea ştrandului termal însă singurul impediment la această dată îl reprezintă faptul că acest ştrand nu este în administrarea Primăriei oraşului Deta, ci a unui agent economic.

Reguli de functionare
Pentru ca un ştrand să poata funcţiona trebuie să corespundă, în primul rând din punct de vedere al calităţii apei din bazin, în acest sens fiind necesară efectuarea periodică a analizei apei. Bazinul trebuie curăţat înainte de umplere cu o soluţie clorigenă, iar apa trebuie schimbată regulat. De jur împrejur trebuie să existe un pavaj din material antiderapant, iar înainte de intrarea în bazin clienţii trebuie să treaca printr-un şanţ umplut cu o substanţă dezifectantă pentru a nu contamina apa. Agenţii economici sunt obligaţi să aibă cabine de duş şi grupuri igienico-sanitare separate corespunzătoare, iar pe lângă acestea trebuie să-şi organizeze un punct de prim ajutor. În incinta fiecărui ştrand trebuie să fie afişat la loc vizibil propriul regulament de funcţionare, astfel încât cei care utilizează bazinul să fie informaţi despre numărul maxim de persoane admise în ştrand, despre diferite reguli de comportament (interzicerea săritului în bazin, a jocului cu mingea, interzicerea accesului cu animale de companie şi a consumului de alimente în bazin), despre obligaţia respectării normelor sanitare şi în legatură cu faptul că nu vor avea voie să pătrundă în interiorul ştrandului persoanele afectate de diverse boli infecţioase. C.L.


EDITORIAL PETRU ROMAN

Sănătatea, o prioritate

Înainte de locul de muncă, de posibilităţile de agrement sau de timpul liber trebuie să ne gândim să fim sănătoşi. Pe la noi oamenii se salută spunând "sănătate" pentru că fără sănătate nu putem face nimic. De aceea sănătatea locuitorilor din Deta este şi va fi pentru mine o prioritate. Nu sunt medic, deci nu voi putea face operaţii şi nici nu voi putea ţine consultaţii, dar sunt primar şi fac tot ce îmi stă în putinţă ca instituţiile medicale din oraşul nostru să funcţioneze cât mai bine. Deschiderea noului dispensar din Opatiţa este doar un pas în această direcţie. Spitalul din Deta este de asemenea pe lista de priorităţi. Urmează ca aici să fie deschisă o nouă secţie de nou născuţi. Pe lista solicitării de sprijin către deputatul colegiului zece, Gheorghe Ciobanu, instituţiile de sănătate au fost mereu printre primele locuri, iar eforturile domnului deputat pentru a obţine fonduri nu au rămas fără urmări. Toate aceste acţiuni vor continua şi doresc ca în următorii ani locuitorii din Deta să beneficieze de cele mai bune servicii medicale. Ar fi bine să putem preveni bolile şi să ne putem bucura în adevăratul sens al cuvântului de servicile medicale, nu să ajungem la medic doar atunci când suntem bolnavi. Pentru asta însă e nevoie de condiţii, iar prioritatea mea este tocmai oferirea acestor condiţii pentru ca medicii şi personalul medical să îşi poată desfăşura activitatea la standarde europene.

NOI REGULI PENTRU COLECTAREA GUNOIULUI


Din 1 iulie 2009, în Deta, deşeurile trebuie colectate selectiv.


Datorită închiderii gropii de gunoi de la Deta, deşeurile menajere colectate în oraşul nostru sunt transportate la groapa de gunoi a oraşului Bocşa, judeţul Caraş-Severin. Costurile aferente sunt împărţite între cetăţeni şi Consiliu local. Astfel, locuitorii din Deta achită colectarea şi transportul gunoiului menajer, contravaloarea depozitării efective a deşeurilor în groapa de la Bocşa fiind suportată din bugetul local, la un tarif de 20 lei/m3 . Groapa de gunoi de la Deta a fost închisă datorită încălcării normelor europene care prevăd condiţii ecologice de depozitare a deşeurilor menajere. Tot în vederea alinierii la normele europene, cetăţenii şi operatorul de salubritate trebuie să colaboreze pentru colectarea selectivă a gunoaielor. Hârtia, plasticul, metalele şi sticla se aruncă separat de resturile provenite din gospodărie, în containere speciale, puse la dispoziţie gratuit de către firma de salubrizare, iar molozul şi alte deşeuri rezultate din construcţii de la societăţile şi persoanele fizice din oraş vor fi transportate de către titulari şi depozitate în groapa situată la fosta Ţiglărie, în spatele fostei secţii mobilă a S.C. PLAPAF S.A, din Calea Opatiţei, în prezenţa unui reprezentant al Primăriei oraşului Deta. Deşeurile vegetale şi crengile până la diametrul de 8 cm, rezultate din gospodăriile populaţiei, vor fi transportate de către titular în locuri special amenajate, urmând a fi tocate cu maşina de tăiat crengi a Primăriei oraşului Deta. Persoanele care depozitează deşeurile în alte locuri decât cele stabilite vor fi amendate cu suma de 500 lei, în conformitate cu art.3 din Hotărârea nr. 33/21.04.2002 a Consiliului local al oraşului Deta.

TARIFE NOI
Începând cu data de 1 iulie a.c., prin Hotărârea nr. 68/2009 a Consiliului local al oraşului Deta, au fost majorate tarifele pentru serviciile de salubrizare ale oraşului după cum urmează:
- colectare şi transportul gunoiului menajer de la persoane fizice – 6 lei/persoană/lună, inclusiv TVA;
- colectare şi transportul gunoiului menajer de la persoane juridice – 60 lei/m3, inclusiv TVA.
“Până acum, persoanele fizice plăteau 3,40 lei, iar cele juridice, 50 de lei. Deponeul de la Bocşa este cel mai apropiat, fiind situat la 50 de kilometri de oraş, deci este cea mai convenabilă soluţie din punct de vedere al preţului” explică primarul Petru Roman.

Ce reprezintă colectarea selectivă?
Colectarea selectivă a deşeurilor este soluţia la îndemână tuturor şi presupune depozitarea deşeurilor în locuri special amenajate în vederea reciclării.
Ce trebuie să ştim despre reciclare?
Reciclarea reprezintă colectarea, separarea şi procesarea unora dintre componentele deşeurilor în vederea transformării lor în produse utile. Aproape toate materialele care intră în compoziţia deşeurilor: hârtia, sticla, ambalajele din plastic, cutiile metalice pot fi reciclate.
De ce este important să reciclăm:
Se protejează natura şi resursele naturale
Se reduce poluarea solului, apei, aerului
Se reduce poluarea mediului înconjurător
Se economiseşte energie

CÂND SĂ CHEMĂM MEDICUL ?

Luarea deciziei de a chema medicul de familie sau de a suna la Serviciul de ambulanţă este una dificilă, în special în timpul nopţii. O mare parte din persoanele care ajung la camera de gardă a spitalelor de urgenţă, nu necesită de fapt îngrijiri de urgenţă. Dacă problema este în mod evident o urgenţă de mare gravitate (de exemplu hemoragie intensă, accident vascular cerebral, accident rutier), trebuie solicitat Serviciul de ambulanţă pentru a transporta bolnavul la spital. În schimb, dacă simptomele bolnavului sunt severe, dar de scurtă durată (dureri abdominale, vomă sau diaree însoţită de sânge), trebuie chemat medicul de familie, indiferent de oră.

Este important ca atunci când solicităm Servicii Medicale de Urgenţă (SMU) să putem furniza informaţii despre starea bolnavului în cauză. Când solicitaţi Serviciul de ambulanţă, trebuie să ştiţi oferi următoarele date, eventual notate pe o bucăţică de hârtie:

□ locul în care vă aflaţi;

□ ce anume s-a întâmplat (natura urgenţei);

□ semnele, simptomele pe care le prezintă bolnavul;

□ leziunile ce pot fi observate (dacă este cazul);

□ cand s-au manifestat primele semne;

□ tratamentul medicamentos pe care îl urmează bolnavul;

□ în cazul unei otrăviri - ce anume a fost ingerat şi în urmă cu cât timp;

□ numele dumneavoastră şi numărul de telefon;

□ ce puteţi să faceţi în continuare.


Nu inchideţi telefonul până când nu vă spune operatorul să faceţi acest lucru. Aşteptaţi instrucţiunile medicului sau ale personalului calificat şi urmaţi-le întocmai. Măsurile de prim ajutor pe care le acordaţi pot salva secunde preţioase sau pot însemna chiar salvarea vietii victimei.Rămâneţi calm. Indiferent de natura urgenţei, trebuie să vă păstraţi calmul pentru a nu speria inutil bolnavul.
Cu respect, pe data viitoare!
Dr. CIF.Florin Cobzariu

Investiţii în oraşul Deta




În anul 2009, în bugetul local al oraşului Deta, au fost prevăzute sume considerabile pentru investiţii locale. Astfel, în prezent, sunt în derulare următoarele lucrări:

□ amenajarea străzii Victor Babeş cu îmbrăcăminte de beton pe o lungime de 580 m în valoare de 376.811 lei;

□ modernizarea străzii în localitatea Opatiţa cu îmbrăcăminte de asfalt pe o lungime de 2,4 km în valoare de 773.778 lei;

□ reactualizarea Plan Urbanistic General al oraşului Deta în valoare de 108.250 lei;
contractarea şi amenajarea străzii Mihai Kogălniceanu pe o lungime de 580 m în valoare de 360.752,05 lei;

□ amenjarea spaţiilor pentru creşa din strada Ştefan cel Mare în valoare de 42.492,96 lei;
închiderea gropii de gunoi în valoare de 74.920 lei


Valoarea totală a investiţiilor în derulare este de 1.662.684 lei.

PRIMĂRIA DETA LUCREAZĂ PENTRU DUMNEAVOASTRĂ

Activitatea funcţionarilor publici şi a personalului contractual la Primăria oraşului Deta se desfăşoară în cadrul serviciilor, birourilor şi a compartimentelor. Toate aceste structuri sunt menite să funcţioneze în slujba dumnevoastră şi pentru o administrare eficientă a resurselor oraşului. Ne-am propus ca în fiecare număr al Monitorului să vă prezentăm câte un compartiment al primăriei, alături de principalele sale atribuţii. Credem în transparenţă şi în interesul dumneavoastră pentru activitatea primăriei.


Serviciul Buget - contabilitate, finante
Contabilitatea este instrumentul principal de cunoaştere, gestiune şi control al patrimoniului şi al rezultatelor financiare obţinute şi trebuie să asigure:

□ controlul preventiv;

□ întocmirea proiectului bugetului local şi a contului de încheiere a exerciţiului bugetar;

□ asigură încasarea regulată a veniturilor la bugetul local, pregătind dosarele de executare silită pentru contribuabilii rău platnici;

□ constată aşezarea şi urmărirea încasării veniturilor bugetare;

□ verifică modul de cheltuire a sumelor din bugetul local;

□ răspunde de întocmirea trimestrială a bilanţului contabil şi de depunerea acestuia în termenul prevăzut de lege la Direcţia Generala a Finanţelor Publice şi a Controlului de Stat Timiş;

□ asigură evidenţa, inventarierea şi administrarea bunurilor aflate în proprietatea oraşului;

Expoziţie de port tradiţional românesc la Deta

Iniţiativa Muzeului Satului Bănăţean de a organiza la Deta o expoziţie de port popular a fost primită cu căldură de către Muzeul din Deta şi autorităţile locale.

Unul dintre lucrurile care s-au păstrat de-a lungul istoriei şi care impresionează chiar şi în ziua de astăzi este portul popular românesc. Acesta reprezintă o oglindă vie a tradiţiilor româneşti şi o sursă de inspiraţie pentru generaţiile tinere. Expoziţia găzduită de Muzeul oraşului Deta, mulţumită domnului Ovidiu Ivancea, director al Casei de cultură orăşenesti Deta, a adus împreună admiratori ai tradiţiei populare din zona localităţii noastre. Cuvântul de bun venit l-a rostit în deschidere domnul Petru Român, primarul oraşului. Iubitorilor de folclor li s-a adresat şi Andrei Milin, directorul Muzeului Satului Bănăţean. În ceea ce priveşte detaliile tehnice şi rezumatul cultural al obiectelor expuse, acestea au fost prezentate de muzeografii Ioan Traia şi Marius Matei. Printre piesele de port tradiţional românesc, vizitatorii expoziţiei au putut admira şi două costume bulgăreşti din zona etnografică Brestea. Colaborarea dintre cele două muzee, cel din Deta şi cel din Timişoara s-a dovedit una reuşită şi a pus baza viitoarelor proiecte culturale organizate împreună. Borco Ilin.

Realizări în 6 luni de mandat


Deputatul Gheorghe Ciobanu îşi respectă promisiunile din campania electorală.


Cele şase luni de mandat au însemnat pentru deputatul colegiului 10 o activitate susţinută atât în teritoriu, alături de oamenii care l-au votat cât şi la Bucureşti, în Camera Deputaţilor. Cea mai mare reuşită a fost obţinerea pentru comunitatea din Timiş, a unor fonduri suplimentare în valoare de 780.000 ron. O sumă mare, care fără amendamentele deputatului la votarea bugetului n-ar fi ajuns niciodată în Timiş. Aşa cum a promis, prin amendamentele sale, Gheorghe Ciobanu a vorbit pentru oamenii simplii din Timiş care au nevoie de bani pentru biserici, şcoli şi dispensare. "Mereu am spus că cetăţenii sunt prioritatea mea numărul unu. La început oamenii au fost reticenţi, dezamăgiţi de politicieni care au minţit în repetate rânduri. Eu nu mă consider politician, ci un reprezentant al alegătorilor din colegiul 10 Timiş, o părticică din judeţul Timiş. Pentru ei mă lupt la Bucureşti. E foarte simplu, eu mă întâlnesc cu oamenii, ei îmi spun ce probleme au, după care, eu încerc să îi ajut cât pot, rezolvând problemele care ţin de mine" declară Gheorge Ciobanu. Lunar, deputatul are audienţe şi vizite de lucru în colegiu: la Deta, Peciu Nou, Giulvăz, Gătaia, Cenei, Ciacova, Uivăr, Birda şi alte localităţi. Cei care doresc să i se adreseze pot lua legătura cu organizaţiile PD-L locale sau se pot adresa cabinetului parlamentar din Deta.

EXCURSIE ÎN SERBIA

15 copii de etnie sârbă din Deta au fost, pentru o zi, mai aproape de rădăcinile culturii sârbe.

Organizatorii excursiei, membrii ai Uniunii Sârbilor din România, filiala Deta, au stabilit programul în aşa fel încât copiii să viziteze obiective istorice dar în acelaşi timp să surprindă fragmente din viaţa de zi cu zi a vecinilor de peste graniţă. La mănăstirea din Mesici copiii au fost binecuvântaţi de preot, fiind primul grup de vizitatori din diasporă. Cu aceeaşi bucurie au fost întâmpinaţi şi la Palatul Episcopal din Vârşeţ, unde Preasfinţitul Nikanor, Episcop de Banat le-a urat bun venit şi a discutat cu ei despre viaţa comunităţii sârbe din Deta. Copiii au fost încântaţi de interiorul palatului episcopal şi de explicaţiile primite de la persoana care i-a însoţit. Înainte de întoarcerea în ţară, micuţii au vizitat localitatea Alibunar, aşezare cu populaţie preponderant românească. Excursia copiilor a fost posibilă datorită sprijinului acordat de domnul Slavomir Gozdenovici, preşedintele Uniunii Sârbilor din România, care a pus la dispoziţia organizatorilor microbusul cu care s-a deplasat grupul.

Obiectivele vizitate de copii

Mănăstirea Mesici
Mănăstirea Mesici este cea mai veche mănăstire din Banat, datând din secolul al XIII-lea, având hramul Sfântului Ioan Botezătorul. Mănăstirea a fost ctitorită în stil bizantin,în timpul Arhiepiscopului Arsenie Bogdanovici al II-lea. În timpul invaziei turce, mănăstirea a fost incendiată, iar ulterior, în secolul al XVIII-lea, odată cu retragerea turcilor, este renovată în stil bizantin târziu. Mănăstirea deţine icoana Fecioarei Maria Făcătoare de minuni cu o vechime de peste 200 de ani, copie a unei icoane dintr-o biserică de pe muntele Athos. Hramul mănăstirii este Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul (Sânzienele), 24 iunie.

Palatul Episcopal din Vârşet
Clădit între anii 1757-1759 în stil de baroc. În interiorul palatului este amplasată capela închinată Soborului Sf. Arhangheli Mihail şi Gavril.

Alibunar
Este o localitate în districtul Banatul de Sud din Voievodina (Serbia). Aici se află cea mai mare comunitate de romani din Voivodina, comunitate care numără 6.076 locuitori.
GOICOV MILUTIN

POLIŢIA DE PROXIMITATE DETA

Împreună pentru mai multă siguranţă

Poliţiştii oraşului Deta vă recomandă câteva măsuri pentru siguranţa dumneavoastră:

□ fiţi vigilenţi faţă de persoanele care vă oferă bunuri şi produse la promoţie sau se prezintă ca fiind reprezentanţi ai firmelor de telefonie mobilă şi cablu TV. Există numeroase cazuri în care infractori căutaţi de Poliţie s-au ascuns sub astfel de identităţi cu scopul clar de a înşela populaţia, în special bătrânii.
□ refuzaţi serviciile de remediere, renovare şi schimb a unor burlane, venite din partea persoanelor neautorizate. Orice serviciu de acest tip trebuie însoţit de un contract sau o convenţie scrisă, nu doar de o înţelegere verbală. Pe raza judeţului Timiş s-au înregistrat mai multe cazuri în care localnicii au fost înşelaţi de cetăţeni de etnie rromă, care după efectuarea unei lucrări au solicitat un preţ dublu şi au declanşat adevărate conflicte în caz de neplată. De asemenea, lucrările executate fără contract sunt lipsite de o garanţie reală.

□ protejaţi-vă împotriva hoţilor cu ajutorul sistemelor de alarmă şi supraveghere. În special în cazul societăţilor comerciale, sistemele de alarmă şi supraveghere sunt mult mai eficiente decât angajarea unui paznic, iar costurile sunt suportate o singură data.

□ asiguraţi măsuri de protecţie pentru materialele şi utilajele de construcţie

□ fiţi precauţi în trafic în special dacă folosiţi ATV-uri sau ciclomotoare. Atrageţi atenţia tinerilor care se află în posesia unor astfel de autovehicule să refuze orice invitaţie la concursuri ilegale de viteză, deoarece îşi pun în pericol viaţa şi intră sub incidenţa legii.

Primăria oraşului Deta urează casă de piatră proaspeţilor căsătoriţi

MOLNAR ISTVAN–PETER şi BOTIŞ ILEANA căsătoriţi la data de 14.03.2009

NATANTICU MARIAN şi TURI ELISABETA căsătoriţi la data de 6.04.2009


SEIN MILORAD şi SCHEIN MARIANA căsătoriţi la data de 22.04.2009


SABO GAVRILĂ-STANCU şi PAL ANA căsătoriţi la data de 24.04.2009


PERICI-BACHICI DANIEL şi VEGSŐ SIMONA-CRISTIANA căsătoriţi la data de 30.04.2009


IENUŞ CRISTIAN-NICULAE şi TUDURACHE LAVINIA-ELENA căsătoriţi la data de 9.05.2009


VASTAG FRANCISC şi PĂVĂLUCĂ LENUŢA căsătoriţi la data de 20.06.2009


BUHAŞ NICOLAE-SORIN şi MILOŞ ANCUŢA-SIMONA căsătoriţi la data de 4.07.2009


NEGRU VALENTIN şi SCHIOPU VIOLETA căsătoriţi la data de 4.07.2009


RUS LUCIAN-OCTAVIAN şi LINGURAR EUGENIA căsătoriţi la data de 4.07.2009


RUSU COSTICĂ-TOADER şi POPTEAN MARIA-ROXANA căsătoriţi la data de 10.07.2009


FAZAKAS ŞTEFAN-ADRIAN şi HOCK LARISA căsătoriţi la data de 11.07.2009


FATYOL FLORIN şi BELEA MANUELA-IONELA căsătoriţi la data de 17.07.2009


APOSTOL DARIUS şi MOTORUGĂ SILVANA-OANA căsătoriţi la data de 18.07.2009


CÎRPACI FLORIN şi SEIN RIBANA căsătoriţi la data de 22.07.2009

Dumnezeu să-i odihnească în pace!

CORNEANU VIORICA, 81 de ani, decedată la data de 30.03.2009.

TRIŞCĂ NICOLAE, 54 de ani, decedat la data de 14.04.2009.

CĂTA PANTELIMON, 75 de ani, decedat la data de 14.04.2009.

KUTLIK ANNA, 93 de ani, decedată la data de 16.04.2009.

MEZDREA IOANA, 80 de ani, decedată la data de 17.04.2009.

BRAUN ELENA, 86 de ani, decedată la data de 20.04.2009.

LENHARDT ŞTEFAN, 81 de ani, decedat la data de 24.04.2009.

RAIN OCTAVIAN, 82 de ani, decedat la data de 6.05.2009

FUZER ECATARINA, 79 de ani, decedată la data de 10.05.2009.

VĂCĂRESCU ELEONORA, 84 de ani, decedată la data de 21.05.2009.

SCHORLE IOAN, 78 de ani, decedat la data de 24.05.2009.

LOKE ROZALIA, 61 de ani, decedată la data de 29.05.2009.

STRATULAT-DUMITRESCU MARIA, 58 de ani, decedată la data de 1.06.2009.

GIORICI GHIZELA, 87 de ani, decedată la data de 10.06.2009.

SPELLA CORNELIA, 77 de ani, decedată la data de 25.06.2009.

CĂTANĂ GHEORGHE, 71 de ani, decedat la data de 5.07.2009.

SPĂTARIU MATEI-MIHAI, 75 de ani, decedat la data de 14.07.2009.

Primăria oraşului Deta transmite familiilor îndoliate, sincere condoleanţe!