Bucătarii talentați și gurmanzii preparatelor la ceaun și grătar și-au dat întâlnire la Deta

Cea de-a opta ediție a Festivalului Ceaunul și Grătarul a adus laolaltă bucătari amatori din România, Serbia și Ungaria, într-o competiție menită să nască gustul perfect


Ingredientele de calitate, pregătite cu atenție și rețetele secrete au fost punctul comun al celor 18 echipe aliniate la startul Festivalului Ceaunul și Grătarul din Deta. Fie că a fost vorba despre bucătarii români sau cei din Serbia și Ungaria, cu toții au încercat să impresioneze juriul și să potolească apetitul publicului dornic să guste din fiecare bunătate. Evenimentul organizat în Grădina de Vară a Restaurantului Parc a devenit neîncăpătoare pentru amatorii de gulaș, sarmale, ardei umpluți sau varză cu carne. Iar fiindcă de la ediție la ediție competiția este mai strânsă, iar bucătarii mai pricepuți, pe lângă preparatele servite de obicei, maeștrii ceaunelor și ai grătarelor i-au întâmpinat pe pofticioși cu tocănițe, ciorbe de pește, specialități de porc, pleșcavițe și chiar miel la rotisor. Și ce se potrivește mai bine unui asemenea festiv decât un pic de joc și voie bună, astfel că mâncarea delicioasă a fost însoțită de un program de muzică populară oferit de orchestra Casei de cultură din Deta, alături de solista vocală Dana Varadi. Fiind un festival cu participare internațională, din localități înfrățite cu orașul nostru, organizatorii nu au uitat de invitații de pe hotare și le-a pregătit o surpriza artistică, mai multe suite de dansuri populare sârbești și maghiare. Așa cum deja ne-am obișnuit, evenimentul a fost un succes desăvârșit, iar la final, învăluiți de aroma preparatelor ispititoare, toată lumea a uitat de competiție și fiecare echipă a primit câte un premiu simbolic care să le amintească de clipele frumoase petrecute împreună. Ovidiu Ivancea, director Casa de Cultură Deta.



Echipe participante
Echipe din Deta (România): Mehala, Tundric Band, Asociația Seniorilor Deta cu două echipe, Bucătarii pricepuți și Bucătarii Veseli, Uniunea Sârbilor și Asociația pensionarilor M.A.I.
Echipa din Ghilad (România)
Echipa din Csavos (România)
Două echipe din Coka (Serbia)
Echipa din Barite (Serbia)
Echipa din Marghita(Serbia)
Echipa din Iermenovti (Serbia)
Echipa din Glogoni (Serbia)
Echipa din Grebenat (Serbia)
Echipa din Costei (Serbia)
Echipa din Bordany (Ungaria)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Din respect față de cititorii noștri care exprimă opinii într-un limbaj civilizat ne rezervăm dreptul să moderăm comentariile și să le eliminăm pe cele care conțin injurii sau cuvinte obscene. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă asigurăm că opinia dvs va fi publicată în cel mai scurt timp.