Bani împărțiți politic la Consiliul Județean

Ca în fiecare an, rectificarea bugetară făcută de Consiliul Județean Timiș a lăsat orașul nostru pe ultimele locuri la împărțirea fondurilor. Banii de la județ se dau pe criterii politice fără să se țină cont de proiectele autorităților locale sau de nevoile din teritoriu. 

În acest an rectificarea bugetară a fost axată în principal pe satisfacerea localităților ale căror primari au profitat de ordonanța de Guvern care le-a permis să treacă la alt partid. Incurajându-se traseismul politic, toți cei care au trecut la PSD au fost recompensați cu diferite sume la rectificarea de buget făcută în ședința din 10 octombrie a Consiliului Județean. De exemplu, la repartizarea sumelor pentru echilibrarea bugetelor locale, orașul Recaș, al cărui primar a trecut de la PNL la PSD a primit 40 de mii de lei, în timp ce Deta a primit doar 30 de mii. La capitolul sume de echilibrare pentru drumuri, Deta a primit 50 de mii de lei în timp ce Recașul a primit 275 de mii de lei. Chiar și comune mai mici au fost favorizate pentru a recompensa adeziunea primarilor la PSD. Variașul a primit 225 de mii de lei, Șandra 200 de mii de lei, Periam 200 de mii de lei și Criciova 150 de mii de lei. 
"Chiar dacă am învățat și reușim să ne gospodărim singuri, fără bani de la Consiliul Județean sau de la Guvern, consider că nu e normal ca trădarea să fie recompensată, iar banii publici să fie la cheremul unui politician care să poată decidă soarta unor comunități. Administrația ar trebui să se curețe de factorul politic, iar banii publici să fie alocați și gestionați în funcție de prioritățile oamenilor, de proiectele și de planurile de dezvoltare derulate în concordanță cu strategiile de dezvoltare din fiecare localitate. Orașul nostru a fost întotdeauna pe ultimele locuri atunci când a venit vorba de alocarea de fonduri așa că știm să găsim surse de finanțare în altă parte. Accesăm fonduri europene și apelăm la surse de finanțare care nu au legătură cu politicul și am dovedit că putem să obținem acești bani. Acest lucru ne arată că proiectele noastre sunt bune, viabile, bine fundamentate economic și cel mai important, în folosul cetățenilor", a spus primarul orașului Deta, Petru Roman.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Din respect față de cititorii noștri care exprimă opinii într-un limbaj civilizat ne rezervăm dreptul să moderăm comentariile și să le eliminăm pe cele care conțin injurii sau cuvinte obscene. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă asigurăm că opinia dvs va fi publicată în cel mai scurt timp.