Klaus Iohannis, președintele orașului Deta

 Orașul Deta a ales cu o majoritate covârșitoare noul președinte al României. Cu o participare la vot record, locuitorii din Deta au ales candidatul ACL în proporție de aproape 70 la sută la cel de-al doilea tur de scrutin. La secția de votare de la Liceul Sf. Nicolae, dintr-un total de 851 de voturi valabil exprimate, 598 i-au revenit lui Klaus Iohannis și doar 253 lui Victor Ponta. La secția nr.2 de la școală au fost numărate 691 de voturi valide dintre care Klaus Iohannis a primit 458 în timp ce 233 de opțiuni au fost exprimate în favoarea lui Victor Ponta. La secția nr. 3 de la școală au fost numărate 621 de voturi valabile, dintre care 416 pentru candidatul ACL și 205 pentru candidatul PSD. La secția 4 ANIF au fost 704 voturi valide dintre care Klaus Iohannis a avut 490, iar Vicor Ponta 214. La secția din Opatița au votat 390 de persoane dintre care 281 l-au ales pe Klaus Iohannis și 109 pe Victor Ponta. În total, în Deta, la cele 5 secții de votare și-au exprimat votul un număr de 3257 de persoane. Dintre acestea, 2243 (69,5%) l-au preferat pe Klaus Iohannis în timp ce 1014 (31%) au pus ștampila pe Victor Ponta. Cetățenii din Deta și-au arătat clar preferința pentru candidatul ACL care a câștigat alegerile la nivel național devenind președintele României.


Cine este noul președinte al României
Klaus Werner Iohannis este profesor de fizică, de origine germană, născut în România. Devenit om politic, a ajuns la al patrulea mandat de primar al Sibiului. Din iunie 2014, este președintele PNL și candidatul Alianței Creștin Liberale (PNL+PDL) la alegerile prezidențiale din noiembrie. Născut pe 13 iunie 1959, la Sibiu, Iohannis este căsătorit cu Carmen Iohannis, profesoară de limbă engleză la Colegiul Național Gheorghe Lazăr din Sibiu. În 2000, Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR) a decis să participe cu un candidat propriu la alegerile locale din Sibiu și l-a desemnat în această poziție pe Klaus Iohannis, care a fost ales primar în al doilea țur de scrutin. În octombrie 2009, că urmare a căderii Guvernului Boc 2, prin adoptarea unei moțiuni de cenzură, majoritatea parlamentară formată din PSD, PNL, UDMR și minorități i-a propus lui Iohannis funcția de premier al României, într-o perioadă de criză și revendicări sindicale. Președintele Traian Băsescu nu a acceptat însă nominalizarea. În februarie 2013, Iohannis s-a înscris în PNL. A fost mai întâi prim-vicepreședinte al partidului și, apoi, în iunie 2014 a fost ales lider al PNL. În 16 noiembrie 2014 a fost ales președinte al României.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Din respect față de cititorii noștri care exprimă opinii într-un limbaj civilizat ne rezervăm dreptul să moderăm comentariile și să le eliminăm pe cele care conțin injurii sau cuvinte obscene. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă asigurăm că opinia dvs va fi publicată în cel mai scurt timp.