În atenția producătorilor agricoli!

În luna noiembrie a anului trecut a apărut Legea 145/2014 privind stabilirea unor masuri de reglementare a pieței produselor din sectorul agricol. ”Legea piețelor”, așa cum mai este cunoscută, a fost promulgată în scopul eliminării intermediarilor din piețele agroalimentare.

Practic, principala noutate a acestui act normativ este că se schimbă certificatele de producători cu atestate de producători, în urma unor verificări și cu avizul asociațiilor de profil. Atestatul de producător se eliberează de către primărie în termen de cinci zile lucrătoare de la data solicitării, cu avizul Asociației crescătorilor de albine Timiș (ACA) pentru produsele din sectorul apicol. Pentru produsele din sectorul agricol emiterea avizelor se va face de către reprezentanții Camerei agricole Timiș. Așadar, carnetul de comercializare se eliberează de primărie în termen de cinci zile lucrătoare de la data solicitarii, după verificarea existentei atestatului precum si verificarea faptică, în teren, a existenţei produsului, respectiv produselor destinate comercializării.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Din respect față de cititorii noștri care exprimă opinii într-un limbaj civilizat ne rezervăm dreptul să moderăm comentariile și să le eliminăm pe cele care conțin injurii sau cuvinte obscene. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă asigurăm că opinia dvs va fi publicată în cel mai scurt timp.