La Deta, Primăria continuă lucrările pentru modernizarea sistemelor de iluminat public

Primăria orașului Deta se va afla în scurt timp printre puținele orașe din vestul tării și chiar din România care vor folosi energie solară la iluminatul public. Cu finanțare europeană, obținută în cadrul Programului IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Republica Serbia, Primăria Deta se pregătește să înlocuiască 50 de de stâlpi obișnuiți de iluminat stradal cu 50 de stâlpi pe care vor fi montate lămpi cu LEDuri.

Contractul de lucrări a fost atribuit firmei SC MAGNETIC EYE SRL., singura ofertantă prezentă la licitație. Valoarea contractului este de 205.278,53 euro, iar conform calendarului de activități, durata de execuție a lucrării este de 3 luni, astfel că Deta este foarte aproape de a deveni un oraș verde care folosește surse de energie regenerabilă.

Am valorificat oportunitatea de a obține bani europeni destinați instalării unor panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică solară, lucru de care suntem mândri și care cred că spune multe despre capacitatea noastră ca administrație locală. Suntem parteneri în proiect cu Public Enterprise VAROS Vrsac din Republica Sebia, ceea ce înseamnă că, pe lângă cei 342.100 euro atrași pentru Deta, consolidăm o relație sănătoasă de colaborare cu frații noștri de peste graniță ” a spus Petru Roman, primarul orașului Deta.

Proiectul GLOSS își propune modernizarea sistemelor de iluminat public din orașele Vrsac și Deta prin utilizarea ultimelor tehnologii de iluminare, inclusiv a surselor de energie regenerabilă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Din respect față de cititorii noștri care exprimă opinii într-un limbaj civilizat ne rezervăm dreptul să moderăm comentariile și să le eliminăm pe cele care conțin injurii sau cuvinte obscene. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă asigurăm că opinia dvs va fi publicată în cel mai scurt timp.