Participare la faza județeană a Festivalului Lada cu Zestre

Calificarea Centrului Cultural Deta la faza județeană a Festivalului Lada cu Zestre a fost primită cu mare entuziasm și profesionalism, astfel că, duminică, 14 iunie, toate formațiile participante din orașul nostru și-au dat silința să impresioneze publicul, dar mai ales juriul.

Formația de dansuri populare românești fete, a deschis drumul competiției cu un dans din zona de câmpie a Banatului, iar Formația de dansuri populare românești mixte, compusă din dansatori de toate vârstele, cei mai mulți atingând deja o anumită maturitate, au stârnit ropote de aplauze pentru prestația deosebităƒ. Formația de dansuri populare tradiționale germane, în porturi autentice noi, a prezentat un Dansul cu Panglici, moment care a atras interesul tuturor celor prezenți în sală. Formația de dansuri populare sârbești s-a remarcat prin experiența vastă, iar Formația de dansuri populare maghiare, în port popular nou, chiar dacă este compusă din copii cu vârste fragede, a prezentat un dans popular autentic, foarte apreciat de public.
Ziua de duminică, a fost o zi grea pentru toți cei implicați. Plecatul dis de dimineață, căldura înăbușitoare, timpul de așteptare pentru urcarea pe scenă și oboseala acumulată sunt doar câteva din inconvienientele acestei zile dar, prin calm, înțelegere, toate au fost uitate atunci când fiecare formație a fost apreciată și răsplătită cu ropote de aplauze de toți cei prezenți.
Doresc să mulțumesc conducerii Primăriei orașului Deta care sprijină și încurajează tot ceea ce înseamnă act cultural, instructorilor coregrafi, coordonatorilor, și nu în ultimul rând membrilor fiecărei formații în parte pentru efortul depus. Orașul Deta se mândrește cu voi și sunteți o carte de vizită oriunde sau indiferent pe ce scenă ați evolua! Ovidiu Ivancea, director al Centrului Cultural al orasului Deta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Din respect față de cititorii noștri care exprimă opinii într-un limbaj civilizat ne rezervăm dreptul să moderăm comentariile și să le eliminăm pe cele care conțin injurii sau cuvinte obscene. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă asigurăm că opinia dvs va fi publicată în cel mai scurt timp.